
Raj na zemi v „Nebi nad Štiavnicou“
Nebo nad Štiavnicou je názov nádhernej štvorice starých baníckych domčekov, ktorých história siaha až do roku 1700. Kombinácia pôvodnej štiavnickej architektúry a okolitej prírody vytvára nezabudnuteľnú atmosféru. Dokonale zrekonštruované chalúpky navodzujú už na prvý pohľad hrejivý pocit oddychu a bezstarostného života.

Nositeľkou myšlienky Neba nad Štiavnicou je Bea, cieľavedomá a inšpiratívna žena, ktorej sa podarilo vybudovať doslova z ničoho niečo nevídané. Prečo sa takto rozhodla?: „Pôvodné autentické miesta s atmosférou má význam zachraňovať. Preto sme sa spolu s manželom pustili do projektu Nebo nad Štiavnicou. Našou víziou bolo vytvoriť miesto, ktoré je založené na pokore k umu a zručnostiam ľudí v minulosti a rešpektuje okolitú prírodu. Chceme toto miesto zdokonaľovať udržateľným spôsobom a deliť sa o neho s našimi hosťami,“ hovorí autorka a realizátorka celého projektu Nebo nad Štiavnicou.
Inšpiratívne ženy si vedia užiť víkend
Keď sa stretnú kreatívne ženy s vášňou pre to, čo milujú, inak ako úspechom to nemôže skončiť. Bea a Miška spolu s komunitou priateľov a partnerov organizujú výnimočné zážitkové pobyty v kopcoch nad Banskou Štiavnicou.

Program bol vyšperkovaný do posledného bodu. Jedným z nich bola návšteva galérie Schemnitz. Senensisový dom v historickom centre Banskej Štiavnici ukrýva poklady popredných osobností súčasného výtvarného umenia, ktoré sú naživo doslova dychberúce.
Zážitok z umenia umocnila tiež netradičná ochutnávka slovenských vín Vitis Galéria. Degustácia klasickej kolekcie odrodových vín, ale aj nových elegantných vín s prívlastkom bola vsadená do štiavnickej prírody, kde pestrofarebná jesenná scenéria dotvárala nadpozemskú atmosféru. Vyvrcholením programu bola zážitková päť chodová večera v podaní foodbloggerky Mišky Smolovej.

Zlaté ručičky @michaelasistersbakery
Gurmánsky zážitok je od tejto šikovnice takpovediac vždy očakávaný. Miška sa v posledných rokoch venovala zbieraniu a záchrane starých slovenských a rakúsko-uhorských receptov, ktoré pretavila do dvoch unikátnych kuchársky kníh s názvom „Takmer zabudnuté recepty“. Pre tento event vytvorila jedinečné menu pozostávajúce zo sezónnych jesenných a predovšetkým slovenských plodov.