GASTRO

Fašiangy sú opäť tu! Rýchle jablkové šišky s chuťou brandy

fasiangy-su-opat-tu-rychle-jablkove-sisky-s-chutou-brandy

30 minút / cca 15 ks

  • 1 vajíčko
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1 malé balenie škoricového cukru
  • 130 g bieleho jogurtu
  • 30 ml Karpatské KB
  • 150 g hladkej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 2 veľké jablká
  • šťava z ½ citróna
  • 1 ČL mletej škorice
  • olej na vyprážanie
  • vanilkový, škoricový alebo rumový cukor na obaľovanie

Jablká si nakrájame na maličké kúsky. Polejeme citrónovou šťavou, posypeme škoricou a necháme postáť.  

Na cesto si vajíčko zmiešame s vanilkovým cukrom, škoricovým cukrom a 1 PL kryštálového cukru. Metličkou premiešame. Pridáme Karpatské KB, jogurt a opäť premiešame. 

V miske si zmiešame múku a prášok do pečiva. Pridáme k tekutej zmesi a zmiešame. Na záver pridáme jablká a vymiešame cesto.

Do hrnca si pridáme olej na vyprážanie a zahrejeme na 180 stupňov.

Zmrzlinovou naberačkou naberáme cesto a pomocou lyžice vhodíme do oleja guličky cesta. Šišky pravidelne obraciame a pražíme do zlata.

Vylovíme na papierovú kuchynskú utierku. Necháme odkvapkať od oleja a obaľujeme vo vanilkovom, rumovom alebo škoricovom cukre.

 Recept pripravila blogerka Maťka @stvoryzkuchyne.skKlasické Karpatské KB je tradičný slovenský produkt, ktorý poznajú už viaceré generácie. Súčasťou nápoja je kvalitný vínny destilát aj slovenský med. Jeho plná, vyvážená chuť, jantárová farba a jemná vôňa s nádychom vanilky a sušeného ovocia prebudí vaše zmysly. Karpatské KB Hruška vás zaujme príjemnou vôňou a chuťou zrelej hrušky. Treťou zaujímavou chuťou je Karpatské KB Škorica Klinček. Korenisté tóny sú zladené s vínnym destilátom a medom, a vytvárajú tak veľmi príjemný celok. Všetky tri verzie si môžete vychutnať samostatne, ku šálke kávy, v miešaných nápojoch, či už studených alebo horúcich.  Viac ako 50 skvelých receptov nájdete na stránke www.karpatskebrandy.sk

Share