GASTRO

Pre zdravý vývoj vašich detí

pre-zdravy-vyvoj-vasich-deti

SUMČEK OMEGA patrí medzi najhodnotnejšie, ľahko stráviteľné  potraviny živočíšneho pôvodu, vhodné z hľadiska racionálnej výživy a starostlivosti o naše zdravie. Produkty sú nositeľmi ocenenia „Značka kvality SK“. Navyše čas, ktorý ušetríte zdĺhavou prípravou jedál, môžete s láskou venovať tým, na ktorých vám najviac záleží.

Pod obchodnou značkou SUMČEK OMEGA nájdete produkty spoločnosti AGRO RYBIA FARMA HANDLOVÁ. Pochádzajú z domáceho chovu sladkovodných rýb sumčeka afrického. Sú rozumným riešením rýchleho, ale pritom chutného obeda alebo večere. Neobsahujú malé kostičky, ani typický pach po rybacine, ktorý odrádza malých stravníkov od konzumácie rýb. Príprava kvalitných domácich pokrmov nás veľakrát oberá o čas. Ak potrebujete bleskovo pripraviť ľahký a zdravý pokrm, ktorý by zasýtil vás a uspokojil aj tých najmenších stravníkov. V obchodnej sieti ich nájdete vo forme mrazených polotovarov:

– sumček africký obaľovaná fileta,

– mletý rezeň zo sumčeka afrického,

– burger zo sumčeka afrického.

SUMČEK OMEGA prináša aj výživnú, výborne ochutenú zmes na špagety, ktorá zasýti celú rodinu. Je vyváženou kombináciou rybieho mäsa, paradajok, cesnaku a vybraných byliniek, tak, aby sa čo najlepšie hodila k rôznym druhom cestovín, alebo na zvýraznenie zapekanej zeleniny.

Rast našich detí, ich vývoj, únavu počas dňa, ale aj školské alebo športové výsledky ovplyvňuje vyvážená strava. Nemali by sme preto zabúdať ani na desiatu. Tá dopoludnia „zasýti“ mozog a popoludní dodá drobcovi energiu na šantenie a športovanie.

Ideálnou voľbou, s celozrnným pečivom a zeleninou, sú nátierky pripravené z vybratých čerstvých kúskov lahodného mäsa sumčeka. Vďaka perfektnej kombinácii použitých ingrediencií sú plné chuti, ľahko sa roztierajú, takže si ich môžete vychutnať kdekoľvek. V troch chuťových variáciách, sa skvele hodia k čerstvému celozrnnému pečivu, hriankam alebo ku chrumkavému chlebíku.

www.sumcekomega.sk

Facebook a Instagram: Sumček Omega

Tartare z údeného sumčeka, cuketové špagety

Tartare z údeného sumčeka

400 g    fileta údeného sumčeka

0,02 l     sezamový olej

20 g      zelené jablko

            Pomarančové korenie

Cuketové špagety

200 g    cuketa

0,02 l     citrónový olej

            čierny údený sezam

            slaninová soľ

Kyslá smotana

100 g    kyslá smotana

0,04 l     uhorkový sirup

            Ružové korenie

            Pomarančové korenie

            Výhonky

Údenú filetu zbavíme kože a nakrájame na malé kocky. Tak isto aj zelené jablko. Preložíme do misky, ochutíme sezamovým olejom a pomarančovým korením a necháme odstáť v chladničke, aby sa nám prepojili chute. Cuketu si nakrájame na špagety a sparíme vo vriacej vode. Preložíme do misky, ochutíme citrónovým olejom a údeným sezamom.

Filet zo sumčeka afrického na taliatelle so špargľou a pestom z medvedieho cesnaku

350 g     Chladené taliatelle

1,5 dl     Zeleninový vývar

200 g     Mrkva 

200 g     Cuketa 

200 g     Špargľa

1 hrsť     Medvedí cesnak

0,5 – 0,7 dl   Olivový olej    

60 g      Parmezán

30 g      Maslo

600 g     Fileta zo sumčeka

            afrického

            Soľ, mleté čierne korenie

3 lyžice Olej

40 g      Maslo

4 ks       Struky cesnaku

            Vetvička rozmarínu, tymiánu

            Šťava z ½ citróna

Tagliatelle povaríme asi 4 minúty v slanej vode. Očistenú špargľu tiež uvaríme v slanej vode do polotvrda. Škrabkou na zeleninu nakrájame tenké plátky mrkvy a cukety. Mrkvu vložíme do vriaceho vývaru, pridáme maslo a podusíme do polomäkka. Následne pridáme na cca 2-3 cm nakrájané kúsky špargle, dusíme spolu s cuketou. Pridáme uvarené cestoviny, premiešame, vývar musíme zredukovať na ¼, poprípade z neho odlejeme.

Do uvarených cestovín pridáme pestro z medvedieho cesnaku, ktoré sme si pripravili rozmixovaním medvedieho cesnaku s olivovým olejom a parmezánom.

Na porciu cestovín položíme pripravenú filetu zo sumčeka afrického:

Osolené filety opečieme z každej strany cca 1 minútu na rozpálenom oleji, prenesieme na pekáč, pridáme maslo, dochutíme strúčikmi cesnaku, rozmarínom, tymiánom, pokvapkáme citrónovou šťavou. Pečieme v rúre cca 10-12 minút na 195oC.

Sumček s fazuľou je spojením vyrovnanej chuti fazuľky a jemných kúskov mäsa.

Vyváženú chuť nátierky Sumček so zeleninou dotvára kvalitná zelenina.

Mierne pikantný krém Sumček s feferónmi a hlivou sa osvedčil ako lahodná chuťovka na posedenie s priateľmi.

Share