Uncategorized

Vychutnajte si rosé nielen na Valentína

vychutnajte-si-rose-nielen-na-valentina

Kedy sa hodí piť rosé víno? Vždy, keď naň máte chuť!  Pri stretnutí s priateľom, pri posedení s kamoškami, pri ľahkom obede, pri  dobrej večeri, pri knihe, či pri zimnom rozjímaní Jednoducho kedykoľvek. Svetové trendy ukazujú, že ružové vína majú neustále vzostupný trend. A nemusia byť spájané iba so špeciálnymi oslavami, ako je napríklad  Deň sv. Valentína.  Lahodný dúšok si môžete dopriať teraz vďaka akcii počas celého mesiaca februára. A pekný večer či posedenie pri víne si môžete vychutnať kedykoľvek. Stačí dobrá spoločnosť + dobré rosé víno J

Už len dopasujte podľa vašej chuti :

  • Vitis Galéria má v ponuke 3 kvalitné  rosé vína:
  • Cabernet Sauvignon rosé
  • Frankovka modrá  rosé
  • Frankovka modrá rosé s prívlastkom neskorý zber

A aká by to bola valentínska oslava bez dobrej torty a bez  lahodného pohára vína? Vitis Galéria Frankovka modrá rosé, s prívlastkom neskorý zber, to pravé víno vo „valentínskej farbe“.V chuti elegantné a svieže, harmonické, s jemným nádychom lesných jahôd.

Krásneho, sladkého Valentína a dobrú chuť Vám praje Vitis !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIP: Valentínska Sacherova torta

  • 130 g hladkej múky
  • 130 g masla
  • 130 g dobrej horkej čokolády
  • 110 g práškového cukru
  • 110 g kryštálového cukru
  • 6 vajec
  • ½ balíčka kypriaceho prášku
  • 1 menší pohárik marhuľového džemu
  • Na polevu: 150 g horkej čokolády, 150 ml šľahačky

Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s práškovým cukrom do krémova. Po jednom zašľaháme všetkých 6 žĺtkov. Horkú čokoládu si roztopíme (vo vodnom kúpeli) a necháme ju trochu vychladnúť. Potom ju vmiešame do vajíčkovej zmesi. Na to celé preosejeme hladkú múku spolu s kypriacim práškom a dôkladne ju zapracujeme gumenou varechou. Napokon pridáme sneh zo 6 bielkov, ktoré sme vyšľahali do tuha a tiež ho zapracujeme gumenou varechou. Zmes nalejeme do vymastenej a vymúčenej tortovej formy s priemerom 20 cm a uhladíme povrch. Tortu pečieme na 180 stupňoch asi 45 minút. Pomocou špajle odskúšame, či je korpus prepečený (špajla musí po zapichnutí výjsť von suchá). Upečenú tortu necháme na mriežke vychladnúť. Potom ju vodorovne rozrežeme na dve polovice, spodnú potrieme vrstvou marhuľového džemu a prikryjeme vrchnou časťou. Sacherovu tortu napokon polejeme čokoládovou polevou. Tú su pripravíme nasledovne: šľahačku necháme zovrieť a zalejeme ňou na kúsky nakrájanú čokoládu. Miešame, až kým sa čokoláda v šľahačke úplne nerozpustí.  Tortu servírujeme, keď poleva trochu sadne a zaschne. Sacherovu tortu podávame s kopčekom šľahačky.

Recept a foto pripravila foodblogerka Miška Smolová @SistersBakery.sk

https://www.facebook.com/SistersBakerySK   a https://www.instagram.com/michaelasistersbakerysk/

 Kvalitné slovenské odrodové a prívlastkové vína VITIS nájdete na   www.najnapoje.sk

Share