Uncategorized

Spomienková kniha pre bábätko ako príprava na príchod dieťatka

Ste v radostnom očakávaní, že sa vaša rodinka čoskoro rozrastie? Určite veľa premýšľate, čo všetko ešte musíte urobiť, kým k vám do rodiny príde nový človiečik. Pekná spomienková kniha pre bábätko vás týmto vzrušujúcim životným obdobím prevedie s láskou a jemnosťou.

Čo všetko treba vybaviť

Určite so záujmom na internete sledujete, aké úradné “papierovačky” vás čakajú počas tehotenstva a po narodení dieťatka. Najmä ak čakáte svoje prvé dieťa, môže to byť pre vás tak trochu stres. Nemusíte sa však obávať! Niečo vám oznámi a vybaví priamo zamestnávateľ, ostatné informácie nájdete pekne pokope napríklad na tejto užitočnej stránke: http://dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pred-porodom/ Sociálna aj zdravotná poisťovňa dnes fungujú veľmi proklientsky. A nezabudnite s dostatočným predstihom vybrať a osloviť detského lekára!

Bude pre vás určite užitočné, ak si do diára zapíšete všetky dôležité deadliny, aby ste všetko stihli v pohode a s prehľadom.

Čo všetko treba zadovážiť

Keď už máte úradné vybavovačky za sebou, môžete sa pustiť do zabezpečovania výbavy pre svoju prichádzajúcu ratolesť. Napíšte si zoznam všetkého, čo budete potrebovať, aj toho, čo možno je nie nutné, ale pre svoje bábätko to chcete mať. Ale pozor! Ked začnete blúdiť internetom, môže sa vám z toho všetkého pekne zatočiť hlava. Bude nám treba zavinovačku, vložky do podprsenky, elektrickú kolísku? Porozpravajte sa so skúsenejšími mamičkami, ktoré vám povedia, bez čoho sa v začiatkoch nemohli zaobísť a ktoré predmety naopak skončili len ako zberače prachu. (No vedzte, že to, čo skutočne využijete a čo vám bude nanič, zistíte často až po narodení vášho drobca!)

Rovnako zvážte, či ste ochotné zadovážiť si niektoré veci z druhej ruky. Všetci chceme pre svoje dieťatko to najlepšie, no niektoré predmety pekne odolávajú zubu času a používame ich naozaj len veľmi krátku dobu. Je teda ekonomickejšie (a ekologickejšie!) navštíviť aj internetové bazáre.

Zapojte širšiu komunitu

Keď konečne ohlásite radostnú novinu blízkym a kamarátom, pravdepodobne vám sami ponúknu pomoc v podobe viac či menej použitých, alebo aj úplne nevyužitých zásob vecičiek, ktoré im ostali po novorodencoch. Hračky, oblečenie, postieľky, detský riad či odsávačka mlieka — to všetko je často okolo vás k dispozícii, ak sa tomu otvoríte. Určite sa tejto šance chopte! Okrem toho, že získate užitočné predmety, verte, že skúsenejší rodičia ocenia uvoľnenie priestoru v preplnených skriniach. A keď vaše drobčiatko vyrastie, posuniete túto krásnu komunitnú štafetu ďalej zase vy.

Hlavne pokoj!

Samozrejme, že chcete pre svoje dieťatko len to naj. No pamätajte, že to najdôležitejšie ste pre novorodené bábätko vy a vaša laska. Okrem toho vaše dieťatko toho toľko nepotrebuje. Moderná doba priniesla množstvo užitočných pomôcok, no nezabudnite — keď to zvládli naše mamy a babky, zvládneme to aj my.

Čo všetko ponesie vaša spomienková kniha pre bábätko

Pamätník pre dieťa je nenahraditeľný spoločník nielen pre mamičky, ale aj v čase, keď sa na svojho potomka ešte len tešíte. Dobrá spomienková kniha pre bábätko totiž obsahuje dostatok priestoru na zaznamenanie významných detailov života ešte počas tehotenstva. Je krásne môcť si zaznačiť prvé pocity po zistení, že k vam príde bábätko, všetky svoje zvláštne tehotenské chute, fotografie z ultrazvuku, prvé pohyby ktoré ste cítili, okolnosti výberu mena, ako na novinu reagovala širšia rodina… to všetko sú krásne a neopakovateľné momenty, ktoré pre vás spomienková kniha pre bábätko prehľadne zaznamená. Takýto pamätník pre dieťa je preto súčasťou prípravy rovnako ako vyber kočíka či postieľky. A vaša spomienková kniha pre bábätko bude slúžiť aj v budúcnosti ako dojemné spoločné čítanie pre vás a vaše dieťatko, na ktoré sa teraz tak veľmi tešíte.

Ak vám ešte krásna spomienková kniha pre bábätko vo výbavičke chyba, nájdete ju napríklad tu: https://www.tvojpribeh.sk/p/133/pamatnakniha 

A nezabudnite si svoj pamätník pre dieťatko vziať so sebou do pôrodnice!

Share