KRÁSA, LIFESTYLE

ZLATO ako uchovávateľ hodnoty a ideálna ochrana pred infláciou

zlato-ako-uchovavatel-hodnoty-a-idealna-ochrana-pred-inflaciou

Záujem o zlato v investičnej forme na Slovensku každým rokom stúpa. Slovák, je ako investor veľmi konzervatívnej povahy. Investície do zlata boli u nás dlhodobo neprístupné. Už od roku 2010 sa však začali formovať spoločnosti, ktoré pochopili podstatu zabezpečenia fyzického investičného zlata pre slovenských klientov. Fyzické zlato, ako súčasť portfólia, slúži v prvom rade ako ochrana majetku klienta pred každým rokom rastúcou infláciou. Tento rok očakávame infláciu cez 14 %.

Ako si teda presunúť svoj majetok do meny, ktorá je v čase stále silnejšia a nepodlieha inflácii? Je to veľmi jednoduché. Na Slovensku je už viac spoločností zaoberajúcich sa predajom drahých kovov. Touto ponukou sa zaoberá aj naša spoločnosť eGOLD s.r.o. a to prehľadnou formou eshopu www.egold.sk a taktiež predajne v Bratislave. V ponuke klient nájde výber toho najkvalitnejšieho tovaru z celého sveta. Dodávame na slovenský trh investičné mince, tehličky (zliatky) a tiež darčekové a príležitostné mince od renomovaných a celosvetovo najznámejších mincovní a zlievarní. Spomeniem napríklad Münze Österreich, Argor Heraeus, Heraeus, VALCAMBI, PAMP, Perth Mint, Royal Canadian Mint, US Mint …

Zlato pozná každý, treba si len vymedziť špecifikáciu INVESTIČNÉ FYZICKÉ ZLATO: je rýdze 24-karátové, bez akýchkoľvek prímesí 999,9/1000. Vo väčšine je možné zakúpiť si zliatky s gramážou 1g, 2g, 5g, 10g, 20g, unca (31,1), 50g, 100g, v ktoré sú zatavené v plastovom obale. Obal je označený logom rafinérie, informáciou o rýdzosti zlata, gramážou a poradovým číslom. Údaje na obale a razba na tehličke sú zároveň certifikátom pravosti zliatku. Zliatky s gramážou 250g, 500g či 1 kg nemusia byť zatavené v plastovom obale a nemusia mať ani papierový certifikát pravosti. Ten je odliaty priamo na tehličke. Niektoré zlievarne, napr. Argor Heraeus ho klientom dodávajú v papierovej forme. Najpredávanejším sortimentom investičného zlata sú však dnes investičné mince Wiener Philharmoniker. Minca je jediná zlatá európska investičná minca. Viac výhod a špecifikácií poskytujeme bezplatne u nás na predajnom mieste, telefonicky alebo aj osobne na konzultácii s poradenstvom.

Aké sú najdôležitejšie výhody zlata pre záujemcov?

Aj bežný klient ho nakupuje bez DPH, presne tak, ako štát či banka. Všetky ostatné investície a aj do iných drahých kovov DPH majú. Po roku vlastnenia zlata neplatí klient daň zo zisku pri jeho spätnom predaji. Zlato je anonymným majetkom klienta. Každý seriózny predajca zlata Vám tiež garantuje okamžitý spätný odkup. Takže sa netreba obávať, čo s tehlami či mincami o niekoľko rokov. Mimochodom vo vyspelom svete predáte zlato kdekoľvek v banke či u obchodníka so zlatom.

Prečo v tejto dobe volia klienti zlato stále viac?

V malom kúsku zlata má jej vlastník veľkú hodnotu, ktorú vie bez problémov zabaliť do batôžka a preniesť si kdekoľvek na svete (hlavne v dnešnej dobe neistej).

Čo odporúčame? Tehličky alebo mince?

Ja volím mince Wiener Philharmoniker. Sú celosvetovo najpredávanejšie, ľahko prenosné a ľahko likvidné. Minca s váhou + UNCE (31,1g), ktorá mala v roku prvorazby 1989 hodnotu 100 €, pri vzniku eura hodnotu pod 300 € a po druhej vlne Covidu19 hodnotu nad 2.000 € si stále drží svoju úroveň a je tým najskvelejším bojovníkom proti inflácií. Nielenže udrží kúpnu silu nasporených peňazí, ale aj znásobuje svoju hodnotu. V roku 2030 je očakávaná hodnota nad 5 000 €/ks. Za posledných 20 rokov stúpla hodnota zlata o +500 % a to nie je málo.

Stačí, ak zlato za ďalších 20 rokov zopakuje to, čo dokáže…

Do týchto mincí Vám v spolupráci so spoločnosťou Golden Oak Trust vieme zriadiť aj postupné a veľmi férové sporenie.

Ak sa chceme mať na dôchodkoch ako Rakušania, Nemci či Švajčiari, robme to, čo oni … doplňme si do portfólií aj fyzické investičné zlato kým sa dá. Dnes je zlato pre každého.

Mgr. Petra Pántiková MBA,

špecialista na zlato, eGOLD s.r.o.,

majiteľ eshopu www.egold.sk

Share