Tlačová správa

Do slovenských kín mieri komédia Indián, hudbu zložil skladateľ Jiří Hájek!

do-slovenskych-kin-mieri-komedia-indian-hudbu-zlozil-skladatel-jiri-hajek

Komédia Indián mieri do slovenských kín! ProducentPatrizio Gente a režisér Tomáš Svoboda majú za sebou vyše roka práce na snímke s hviezdnou zostavou hercov. Tvorcovia si do filmu vybrali talentovaného hudobného skladateľa. Hudbu k filmu má na konte Jiří Hájek, ktorý zložil muziku pre vyše 70 divadelných predstavení a k mnohým filmom. Česko-slovensko-poľskú komédiu si v kinách môžete pozrieť už od 22. septembra!

V komédii Indián vstúpi do hlavnej postavy – Karla Rodena – duch náčelníka. Zmení mu život vo všetkých oblastiach a prinesie mnoho vtipných situácií. Hudbu k filmu zložil Jiří Hájek, ktorý má s filmom a divadlom bohaté skúsenosti. Hudbu yvtvoril do filmov Kurz manželskej túžby, Případ Roubal, Teroristka, Dve nevesty a jedna svadba, Nevinné lži či Škoda lásky. S režisérom Tomášom Svobodom spolupracoval už niekoľkokrát.

„Trúfam si povedať, že sme kamaráti a baví nás spoločne niečo tvoriť. Pred Indiánom sme spolu urobili film Dve nevesty a jedna svadba a veľa divadelných predstavení u nás i v zahraničí. S producentom Patriziom Gentem som sa na tomto projekte stretol po prvýkrát a veľmi sme si sadli. Mám rád tvorivých a neposedných ľudí, ktorí mají potrebu a túžbu plniť si svoje sny. A Patrizio je jeden z nich,“ hovorí Jiří Hájek.

Skladateľovi Jiřímu Hájkovi sa na hudbe k Indiánovi pracovalo skvelo. Keďže to bol dlho pripravovaný projekt, mal dostatok času si všetko vopred pripraviť.

Od začiatku som vedel, ze chcem skladať žánrovú vec. Tento soundtrack je moja osobná pocta Johnovi Barrymu a Martinovi Bottcherovi. Na Vinettouovi som prežil detstvo a pri Tanci s vlkmi som dospieval. Ako chalani sme sa stále hrali na indiánov. mal som aj čelenku aj oblek. Všetky tie hudby z filmov mám aj na vinyle. Tým pádom bola referencia jasná a hneď sme sa na tom aj zhodli s režisérom Tomášom Svobodom aj s producentom Patriziom Gentem. Chalani mi dali veľkú dôveru a voľnosť, takže som si prácu veľmi užíval,“ prezradil talentovaný skladateľ.

Nahrávka hudby vznikala na niekoľkých miestach. V domácom štúdiu, v štúdiu Českej televízie aj v Sono Records. Niektoré nástroje sa nahrávali v kultovom ORM štúdiu a celá hudba sa mixovala v štúdiu u Michaela Kocába.

„Demá na playbacky som si pripravoval už na samotné nakrúcanie filmu, aby bolo možné rytmizovať niekteré scény priamo na place. Ďalej ešte jedno demo do strižne. Vo filme je aj „punková“ pieseň, ktorú spieva dcéra hlavného hrdinu. Tú sme nahrávali tiež s predstihom, pretože znie v scéne na koncerte. No a posledná fáza bolo zloženie celej filmovej hudby od začiatku do konca filmu. A je jej tam naozaj dosť,“ smeje sa skladateľ.

Hudbu k filmu Indián tvorí jedna hlavná téma, ktorá je spojením indiánskych motívov a slovenskej ľudovej piesne. Všetky ostatné témy sú odvodené z tejto melódie a na konci se spoja v jeden celok.

„Mám rád nejednoznačné chute, veci, ľudí aj príbehy a presne taký je film Indián. Má sice komediálne prvky, ale jeho hlavná téma a posolstvo je úplne v niečom inom, než v tom, že sa smejeme ľuďom, ktorí se dostali do nepravdepodobných situácií. Je to film o zodpovednosti. Za lásku a svet, v ktorom nám bolo dovolené lásku prežívať.  Hodnotový kompas, ktorý nám môže pomôcť hľadať v živote ten správny smer,“ uzatvára Jiří Hájek.

V hlavných úlohách sa predstavia herci Karel Roden, Daniel Olbrychski, Martin Myšička, Vica Kerekeš, Marta Zmuda Trzebiatowska, Juraj Kemka, Magdalena Niec, Lukáš Latinák, Jaroslav Dušek, Štěpánka Fingerhutová, Ester Geislerová, Vlado Černý, Anka Šišková, Jiří Dvořák, Tomáš Měcháček, Zuzana Kraváriková, Eva Leimbergerová, Jana Strykovä, Martin Pechlát, Tomáš Matonoha, Eliška Jansová, Oliver Oswald, Przemyslaw Kapsa, Tomáš Jerábek, Petr Vaněk, Cyril Dobrý, Angelika Sbouli a iní..

Trailer filmu: https://www.youtube.com/watch?v=7_-Atok2_j8&t=5s

Všetky informácie o filme nájdete tu:

Facebook: https://www.facebook.com/indiankomedia

Instagram: https://www.instagram.com/indian_movie_official/

Klip Ty vieš, že sa chovám tak, jak sa chovám: https://youtu.be/lYYjkbkwA7I

Share