Uncategorized

Ako si urobiť domáci wellness

Ak ste náhle zatúžili po nádherne relaxačných chvíľach v kúpeľoch, no dovolenka je v nedohľadne, nezúfajte! Wellness nachystaný “po domácky”, alias domáci wellness je čoraz obľúbenejšou činnosťou milovníkov voňavého rozmaznávania a oddychu. 

Príprava na domáci wellness

Aby ste sa cítili naozaj príjemne, nezabudnite si svoje domáce spa dôkladne pripraviť a možno aj vyzdobiť: čistučká kúpeľňa, vonné sviečky, prítmie presvetlené malou lampičkou, všetky rozmaznávacie prípravky pekne po ruke. Jemný župan a mäkké papuče by mali byť samozrejmosťou. A ako top vychytávku si zohrejte uteráky — či už na radiátore, alebo ich rozprestrite priamo na dlaždice s podlahovým kúrením. Pustite si obľúbenú relaxačnú hudbu a vypnite mobil!

Domáci wellness a starostlivosť o telo

Do vane napustenej vodou s teplotou, akú máte najradšej, prisypte kvalitnú soľ do kúpeľa. Okrem príjemnej vône, ktorá vám pomôže sa dokonale uvoľniť, má tento prípravok mnohé blahodarné účinky na vašu pokožku: zjemňuje ju, hydratuje, zvláčňuje. Ak si zvolíte napríklad špičkovú soľ do kúpeľa z Mŕtveho mora Mon Platin DSM, ktorá obsahuje desaťkrát viac soli ako podobné prípravky, vybrali ste si naozaj dobre: tento unikátny produkt totiž okrem zjemnenia pokožky vašu kožu aj účinne hojí. 

Skutočne jemná pokožka vyžaduje pravidelné odstraňovanie odumretých buniek z povrchu. Najlepšie to dosiahnete pravidelným telovým pílingom, po ktorom sa bude vaše telo cítiť ako znovuzrodené. Aromatický telový píling Mon Platin DSM omamne vonia ružou a šípkou a obsahuje dokonalú zmes olejov citrónovej trávy, vanilky, levandule a mandlí. Po jemnom odstránení šupiniek z pokožky bude vaša koža revitalizovaná a omladená. 

Starostlivosť o vlasy

Aj vaše vlasy si zaslúžia pravidelné hýčkanie a opateru! Používanie vlasových masiek by malo byť samozrejmosťou najmä pre majiteľky farbených či zosvetľovaných vlasov, alebo vlasov poškodených vplyvmi prostredia (smog, UV žiarenie, chemikále v okolí, chlórová voda) či pravidelnou tepelnou úpravou. Benefity vlasovej masky sú samozrejme k dispozícii aj zdravým vlasom! Vyživujúcu vlasovú masku, ktorá najlepšie zafunguje, ak jej vo vlasoch doprajete čas, môžete naniesť ešte pred kúpeľom a tak jej umožníte pôsobiť čo najdlhšie. Špičková reštrukturačná maska na vlasy vrámci domáceho wellnessu je pre nich ako stvorená a určite je dôležitejšia ako povedzme žĺtkový zábal. Ak máte suché či zničené vlasy, práve ste našli ich spásu! 

Okrem amoniaku či peroxidu vodíka vlasy najviac trpia tepelnou úpravou. Žehličky, kulmy a dokonca aj fény by mali byť používané len zriedka a len veľmi opatrne. Ak sa chcete horúcemu vzduchu na vašej korune krásy úplne vyhnúť, ideálnym pomocníkom pre vás bude tento skvelý vlasový turban. Vysaje totiž mnohonásobne viac vlhkosti z vlasov ako bežný uterák a urobí to jemne a šetrne. Je priam dokonalý na predlžované vlasy — predstavuje skvelú pomôcku, vďaka ktorej sú vaše spoje chránené pred zbytočnou záťažou a šklbaním a udržíte si ich tak dlhšie nepoškodené. Skvelé na ňom je aj to, že si ho jednoducho nasadíte a vlasy sa vám sušia samé, kým vy sa môžete naďalej venovať relaxu! 

Nezabudnite na tvár

Domáci wellness sa nezaobíjde bez starostlivosti tvárovej kozmetiky. Kým oddychujete vo voňavej teplej vode, vaša tvár si môže užívať účinky vyživujúcej pleťovej masky. Zvoľte si masku ideálne v podobe hustého krému alebo bahna — masky, ktoré tvoria na tvári lepkavý film, sa v teplej vode môžu roztekať. Ak si chcete masku vyrobiť podomácky, určite nájdete v kuchyni potrebné ingrediencie: skvelými pomocníkmi sú med, ovsené vločky, plnotučný jogurt alebo dobre známe kolieska vychladenej uhorky. 

Po relaxujúcom kúpeli nezabudnite svoju pokožku hydratovať na tele i na tvári; voda našu pleť vysušuje a poľahky by ste zanedbaním hydratácie mohli zvrátiť pozitívne účinky domáceho spa. Použite produkty s obsahom olejov, ktoré robia vašej pleti dobre: či už je to šípkový, arganový alebo kokosový olej, najlepšie je nanášať ho na zvlhčenú pokožku, v ktorej sa tak vlhkosť doslova “uzamkne” a vaša koža bude ešte dlho nádherne vláčna a jemná. Ak hľadáte skutočne luxusný záverečný zážitok, pridajte do svojho krému zopár kvapiek tohto drahocenného sicílskeho esenciálneho oleja PHILIP MARTIN’S, ktorý pôsobí ako elixír mladosti a regenerácie. 

Share