LIFESTYLE

Chystáte svadbu?

chystate-svadbu

Kultová reštaurácia HRADNÁ ponúka tie najkrajšie priestory

Reštaurácie HRADNÁ v areáli Bratislavského hradu je opäť otvorená. Historické vnútorné priestory a terasa s veľkolepým výhľadom na hlavné mesto premenia váš veľký deň na nezabudnuteľný zážitok.

Rozprávková svadba snov

Každá nevesta sníva o krásnej, romantickej svadbe, na ktorú bude mať krásne spomienky na celý život. Čarovné svadobné šaty a kytica, jedinečná kvetinová výzdoba, chutné jedlo. To k čarovnej svadbe nepochybne patrí. Rovnako dôležitou súčasťou veľkého svadobného dňa je však aj priestor, ktorý môže svadbu dokonale podčiarknuť a vďaka ktorému sa budete vy a vaši hostia cítiť príjemne a komfortne.

Bratislavský hrad patrí k najkrajším a najvýznamnejším historickým pamiatkam nášho hlavného mesta. Je vyhľadávaným miestom návštev a prechádzok zahraničných turistov, ako aj tých domácich. Všade navôkol na vás dýcha história a mesto máte ako na dlani.

Trocha z histórie

Najväčšiu slávu zažil Bratislavský hrad za vlády panovníčky Márie Terézie. Počas svojej korunovácie prisľúbila uhorským šľachticom, že sa bude snažiť sídliť čo najčastejšie aj v Bratislave. To sa stalo dôležitým podnetom pre prestavbu a „modernizáciu“ hradu v duchu vtedajších architektonických trendov. Prestavbou poverila Mária Terézia hlavného architekta Uhorskej kráľovskej stavebnej komory F. A. Hillebrandta, ktorý prestaval nielen samotný palác, ale vybudoval aj krásnu zimnú záhradu so záhradným pavilónom.

Budova dnešnej reštaurácie kedysi slúžila ako stajne pre kone, a to až do konca druhej svetovej vojny. Stavba má romanticky členenú strechu a jej kamenné vikiere kedysi osvetľovali podkrovie budovy. V jej južnej časti sa nachádzali byty koniarov. Na hrade boli v tom čase údajne najvzácnejšie vycvičené kone.

Celú budovu neskôr upravili na hradnú vináreň a vybudovali terasu s výhľadom na mesto. Dnes je táto budova bývalých kráľovských stajní najlepšie zachovanou barokovou stavbou v areáli hradu. Dokonca prežila aj zničujúci požiar hradu v roku 1811 a tiež obe svetové vojny. Priestory, ktoré postavil

K. F. Römisch pravdepodobne podľa projektu architekta F. A. Hillebrandta pre kráľovské kone, sú dnes jednou z najatraktívnejších reštaurácií v Bratislave. Patrí tiež k najvyhľadávanejším miestam pre nezabudnuteľné svadobné hostiny.

Reštaurácia na hrade s historizujúcim interiérom a veľkorysým exteriérom ponúka svojim hosťom to najlepšie, čo Bratislava má. Svadobná hostina na takomto mieste – to je romantika, štýl a zážitok v jednom.

Romantika v Deň D

Ak teda hľadáte výnimočné miesto, ktoré vás a vašich hostí očarí, reštaurácia HRADNÁ je tým „pravým orechovým“. Predsa to, kde sa bude váš Deň D konať, je dôležitou súčasťou celej svadobnej ceremónie a môže významne prispieť k tomu, či budete na svoj svadobný deň s láskou spomínať celý život. Tu nájdete vynikajúcu kuchyňu a z terasy sa budete kochať úžasným výhľadom na mesto, ktorý nenájdete nikde inde. Spojenie romantiky, štýlu a elegancie s najkrajším výhľadom, aký si viete predstaviť, urobia z vašej svadby nezabudnuteľný zážitok na celý život.

www.hradna.com

Share