LIFESTYLE

Kde je láska, tam je dôvod na oslavu vždy!

kde-je-laska-tam-je-dovod-na-oslavu-vzdy

Keď si šúchate čelo a neviete, akú fľašu vína zvoliť na oslavu vašej lásky, máme pre vás jeden dosť dobrý dôvod na to, aby ste siahli po rosé. Prezradíme vám, čo má s láskou spoločné. 

V časoch, keď bolo ružového vína v sortimente bežne dostupných vín ako šafranu, kolovali o ňom rôzne mýty. Jedni vraveli, že je mixom bieleho a červeného. Iní zase, že je to bohvie čím prifarbené biele víno. Niektorí si zase mysleli, že je to víno mladé, ktoré sa nikdy nemôže kvalitou vyrovnať dobrému červenému či bielemu vínku.

Aj o láske kolujú mýty. Vraj vydrží len keď budete takí a takí. Vraj nevydrží, keď budete robiť to a to. No nech sa pozeráte na genézu ľudských vzťahov a pestrosť párov a ich príbehov z akéhokoľvek uhla, musí vám byť jasné, že pravidiel platí len pramálo. 

Osobný kontakt

Hybnou silou lásky je kontakt – kontakt duší a blízkosť, kontakt  „koža na kožu“. Už sa vám to začína spájať? Aj Rosé vzniká vďaka kontaktu. Kontaktu koží bobúľ tmavého hrozna s muštom, ktorý by sám o sebe nikdy nedosiahol tak nádherné, iskrivé odtiene ružovej. Mušt – šťava získaná z červeného hrozna sa do farieb, ktoré pristanú láske premení tak, že sa práve slnkom sfarbená koža tmavého hrozna maceruje v mušte. Od dĺžky a spôsobu macerácie závisí, aký bude výsledný odtieň nápoja lásky. 

V tom sú si ľudia s ružovým vínom tiež dosť podobní. Sami o sebe často nedokážu zažiariť tak, ako keď do ich života vstúpi láska. Nie nadarmo sa hovorí, že zamilovaného poznať podľa toho, že opeknie a rozžiari sa. 

Je ako láska

Preto slovenské vinárstvo Vitis odporúča na oslavu lásky siahnuť po vínku ružovom. Lebo je také, ako láska samotná. Keď vám do života príde, aj chvíľu váhate, či áno alebo nie. Či tomu veriť, oddať sa – alebo si ďalej plnými dúškami vychutnávať slobodu…No keď sa láske oddáte, zistíte, že je krásna na pohľad, svieža a voňavá na chuť a keď má dobrý základ, poľahky schová do vrecka všetky počiatočné neistoty. Cítite tam opäť paralelu s rosé? Je to vínko, ktoré má taký dobrý základ, ako toľko ospevované červené i biele vína.  

Vo Vitise o tom vedia, preto kolekciu ružových vín zveľaďujú. Nájdete v nej hneď tri ružové vínka, z ktorých si môžete na www.najnapoje.sk vybrať podľa vlastných chuťových preferencií. Svoje pevné miesto a stabilnú základňu milovníkov dobrého vína a lásky, ktorá vháňa rumenec do líc si už získala  Vitis Galéria Frankovka modrá rosé, ktorá je dostupná aj v perlivej verzii Frizzante ,  Caberbet Sauvignon rosé a pribudla i ružová novinka- prívlastkové víno Frankovka modrá rosé, neskorý zber. Oslávte lásku na Valentína, ale aj v ktorýkoľvek iný deň, lebo kde je láska, tam je dôvod na oslavu vždy. Na zdravie!

Share