KRÁSA

AKO MAŤ AJ V ZIME HEBKÚ PLEŤ?

ako-mat-aj-v-zime-krasnu-plet

CHLAD PREDSTAVUJE PRE ORGANIZMUS A ĽUDSKÚ POKOŽKU ZÁŤAŽ. V CHLADNOM POČASÍ SA SPOMAĽUJÚ FUNKCIE POKOŽKY, MAZOVÉ ŽĽAZY VYLUČUJÚ MENEJ TUKU A LÁTKOVÁ VÝMENA STAGNUJE. POKOŽKA JE ČASTO VYSUŠENÁ, ZAČERVENENÁ A NEPRIRODZENE NAPNUTÁ.

Chlad sa významne podieľa na starnutí kože. Koža sa stáva hrubšou a tuhšou. Ak chcete, aby vaša pokožka pôsobila zdravo a mladistvo, najmä v chladných mesiacoch roka voľte kvalitné kozmetické prípravky a produkty, ktoré pokožke poskytnú potrebnú hydratáciu a regeneráciu. Dobrým tipom sú pleťové vody, krémy a masky prémiovej kvality. 

NAJPODSTATNEJŠIA JE HYDRATÁCIA. V VONKAJŠIA HYDRATÁCIA JE ROVNAKO DÔLEŽITÁ AKO TÁ VNÚTORNÁ

Denná starostlivosť

Denná starostlivosť o pleť je základ pre dobre vyzerajúcu tvár. Kvalitná kozmetika – pleťové vody, emulzie, gély, krémy, či masky udržia pružnosť a zdravý vzhľad pleti. Najmä prírodné kozmetické prípravky pokožku nielen zvlhčia a vyživia, ale urýchlia aj jej látkovú výmenu a dodajú jej potrebnú energiu. Najpodstatnejšia je hydratácia a vonkajšia hydratácia je rovnako dôležitá ako hydratácia vnútorná. Preto je pre pleť dodržiavanie pitného režimu zásadné nielen v lete, ale aj na jeseň a v zime. Najvhodnejšia je čistá voda, no tiež čaje či čerstvé ovocné a zeleninové šťavy.

Základom je hydratácia

Prečo je hydratácia pleti dôležitá? Pokožka bez vody rýchlo vädne. Rovnako, ako kvety či iné rastliny. Veľkú časť ľudskej pokožky tvorí voda, preto má voda na kvalitu pleti aj najzásadnejší vplyv. Pokožka obsahuje priemerne okolo sedemdesiat percent vody, ktorá je nevyhnutná pre jej dobré fungovanie. Kožné bunky by sa bez dostatočného množstva vody nezaobišli a voda zároveň slúži aj ako ochranná bariéra pred znečisteným ovzduším a drsnými poveternostnými vplyvmi.

Na hydratáciu pleti sú vhodné rôzne hydratačné krémy, ktoré zabezpečujú, aby bola jej vlhkosť stále optimálna. Dobrým tipom je napríklad krém Annemarie Börlind 2- fázový hyalurónový shake 50ml. Ide o dvojfázové sérum s obsahom unikátnej botanickej kyseliny hyalurónovej. Krém intenzívne hydratuje pokožku, chráni ju pred stratou vlhkosti a vypína jemné línie a vrásky pleti. Druhým odporúčaným prípravkom je Annemarie Börlind ROSE DEW System Protection Harmonizujúci denný krém 50ml. Je to harmonizujúci denný krém, ktorý vynikajúco hydratuje a viaže v pokožke vlhkosť, intenzívne chráni pleť počas dňa a je ideálnym aj ako podklad pod make up.

OKREM KOZMETICKÝCH VÝROBKOV VAŠU PLEŤ DOBRE ZVLHČIA DOMÁCE PLEŤOVÉ MASKY Z ČERSTVÉHO OVOCIA A ZELENINY

Nedostatok hydratácie

Ak je koža dehydrovaná, dehydratácia sa prejaví najskôr na tvári, na krku a v oblasti dekoltu. Neskôr na rukách a ostatných častiach tela. Ak pokožka nemá dostatok vody, zvykne byť mdlá, matná a spôsobuje tiež pocit suchosti či pnutia. Preto je dôležité denne používať prípravky, ktoré majú na pleť zvlhčujúce účinky. Okrem kozmetických výrobkov vašu pleť dobre zvlhčia aj domáce pleťové masky z čerstvého ovocia a zeleniny.

www.tenife.sk

Share