KRÁSA

VYPADÁVANIE VLASOV ZVYČAJNE SIGNALIZUJE, ŽE TREBA NIEČO ZMENIŤ

vypadavanie-vlasov-zvycajne-signalizuje-ze-treba-nieco-zmenit

LEN ZANEDBATEĽNÉ MNOŽSTVO ŽIEN DÁVA NA ODIV SVOJE VLASY, AK SÚ RIEDKE. AK SA VYSKYTNE TAKÝTO PROBLÉM VÄČŠINA SA ICH SNAŽÍ  ELIMINOVAŤ PRÍPRAVKAMI, POKRÝVKOU ALEBO HĽADÁ INÉ SPÔSOBY, AKO SA S TÝM VYROVNAŤ. VYPADÁVANIE VLASOV MÁ VIACERO PRÍČIN A TAK ISTO VIACERO RIEŠENÍ.

Prečo vlasy vypadávajú 

Dôvodov je pomerne veľa. Radí sa tu: dedičnosť, vplyv mužských hormónov, zlý krvný obeh, rôzne ochorenia, tehotenstvo a dojčenie, pôsobenie žiarenia, kožné choroby, náhly úbytok hmotnosti, nedostatok železa, diabetes, poruchy štítnej žľazy, lieky užívané pri chemoterapii, stres, zlá výživa a nedostatok niektorých vitamínov, mechanické namáhanie vlasov (sťahovanie a nadmerné česanie vlasov) poškodenie vlasov chemickými farbami, trvalá a časté umývanie vlasov nevhodnými šampónmi, alopécia, atď.

Do tejto rozsiahlej skupiny nemusíme rátať vypadávanie z dôvodu zmeny ročných období, napríklad pri prechode zo zimy do jari. Vlasy sa musia po zime zregenerovať doplnením zásob vitamínov. Ich nedostatok má vplyv na vlasovú štruktúru ako aj stav vlasovej cibuľky. 

Pomôžme si 

Prírodná liečba vypadávania vlasov je zameraná predovšetkým na riešenie neduhov spôsobených celkovým vyčerpaním organizmu a chemickým poškodením vlasov. Je vtedy nutné upraviť životosprávu, dodržiavať zásady racionálnej výživy, obmedziť biele pečivo, výrobky z bieleho cukru, instantné výrobky a alkohol (ochudobňuje organizmus o potrebné vitamíny a minerály). Tak isto je dôležité konzumovať stravu bohatú na zeleninu, ovocie, strukoviny, celozrnné pečivo a obilniny, biele mäso, semienka a oriešky.

Ak je problém vypadávania vlasov pretrvávajúci, je namieste privolať na pomoc vedu. Odborníci v kozmetike, či farmácii sa dlhodobo venujú výskumu vlasov, nechajme sa preto viesť novými poznatkami. Vedecké štúdie stále potvrdzujú, že primárnymi látkami, ktoré zabraňujú vypadávaniu vlasov sú kreatín a kofeín.

Kofeín nielen v káve

Kofeín je považovaný za veľmi dobrý stimulant pre vlasové folikuly. Výskum ukázal, že lokálna liečba kofeínom viedla k zvýšeniu priemerného rastu vlasových folikulov približne o 46%. Takisto predĺžil životný cyklus vlasu o 33%. Ako príklad účinného prípravku pre zamedzenie vypadávania vlasov a podporu rastu vlasov nových môžeme uviesť BIONE kozmetickú radu s keratínom a kofeinom. A vrámci nej odporúčiť najobľúbenejšie prípravky vyrobené v 100% bio kvalite z lokálnych surovín, a to vyživujúcu vlasovú masku a regeneračný šampón so vzácnym keratínom a kofeínom.

Strava pre vlasy 

Zdravé a lesklé vlasy sú dôkazom dostatku zinku a železa v strave. Tieto prvky podporujú ich rast a zabraňujú padaniu. Jemné a lámavé vlasy môžu byť teda aj dôsledkom nesprávneho jedálnička. Na pekné vlasy sa odporúča vyvážená, pestrá strava, v ktorej nesmie chýbať aspoň dvakrát do týždňa mäso. Ak chcete mať zdravé a pekné vlasy, obohaťte stravu aj o vitamíny skupiny B, C a E. Konzumujte fazuľu, cereálie, zeleninu – hlavne kapustu, špenát, pšeničné klíčky, orechy, vnútornosti, celozrnný chlieb, syry, mlieko, droždie, hydinu, citrusové plody. Pozor na diéty! V niektorých chýbajú základné živiny a tie môžu „podvyživiť“ aj vlasy.

Ak by ani úprava stravy nepomohla, vyskúšať môžete topku medzi prípravkami proti vypadávaniu vlasov – vlasovú radu BIONE SOS proti vypadávaniu vlasov pre ženy i mužovTáto vlasová rada bola vytvorená odborníkmi v 100% bio kvalite špeciálne na problém s padajúcimi vlasmi. Obsahuje účinné zložky a rastový faktor EGF 7, ktorý podporuje syntézu vlasovej bielkoviny. Je to skutočný mercedes medzi týmto typom produktov. Skúste!

Share