LIFESTYLE

Tipy na letné drinky z celého sveta, ktoré si pripravíte aj doma

tipy-na-letne-drinky-z-celeho-sveta-ktore-si-pripravite-aj-doma

K slnku, horúčavám a letným mesiacom neodmysliteľne patria aj osviežujúce nápoje. Užívať si vychladený drink počas vylihovania na pláži, ale aj v horúcich uliciach miest, je základom správneho relaxu. Vyskúšajte výnimočne chutné koktaily z celého sveta, ktoré si môžete pripraviť aj v pohodlí domova.

Carpathian Fog Cutter

Tiki kultúra sa zrodila v 30-tych rokoch, inšpirovaná ostrovmi Polynézie, Havaja a Oceánie. Jedným z klasických cocktailov tiki éry, ktorej príbeh sa začal písať práve v Kalifornii, je aj Fog Cutter. Ako v každom správnom tiki drinku, je v ňom skombinovaná svieža chuť ovocia so silou viacerých druhov spiritov, ktoré týmto exotickým drinkom dávajú ich nenapodobiteľný charakter. Po správnosti by sa mal piť zo špeciálneho rovnomenného keramického pohára s tiki motívmi.

My sa z Kalifornie presunieme k nám, do strednej Európy, a k bielemu rumu a ginu pridáme Karpatské brandy Original, ktoré dodá drinku zemitosť, na ktorú sme v našich zemepisných šírkach zvyknutí. Originalitu dosiahneme pridaním mandľového sirupu a sherry.

Ingrediencie:

40 ml Karpatského brandy Original

25 ml bieleho rumu

20 ml ginu

40 ml čerstvej pomarančovej šťavy

20 ml čerstvej citrónovej šťavy

15 ml mandľového sirupu

15 ml oloroso sherry

Príprava: pretrepeme s ľadom v kokteilovom šejkri

Pohár: long glass

Ozdoba: čerstvá limeta

Madeira’s Sangria

Tento drink je vskutku jednoduchý, na jeho prípravu vám stačia len tri ingrediencie, ale aj napriek tomu je veľmi chutný. Chuť sangrie na báze madeiry a červených pomarančov vás okamžite prenesie k moru do južnej Európy!

Sangria je osviežujúci ľahký punč typický pre krajiny Pyrenejského polostrova. Obyčajne sa skladá z vína, menšieho množstva spiritu a ovocia. V tomto prípade sme použili fortifikované víno madeira z ostrova Madeira, ktorý patrí Portugalsku. Po portskom ide o druhé najslávnejšie víno pochádzajúce z tejto krajiny. Pridaním brandy a šťavy z červených pomarančov dosiahneme vyvážený drink ideálny na letné večery.

Ingrediencie:

3 cl Karpatského brandy Original

5 cl madeiry

8 cl šťavy z červených pomarančov

Príprava: Zmiešame priamo v pohári s ľadom

Ozdoba: tymian, citrónová kôra, maliny, ružový grapefruit

Pohár: goblet

Toasted Rye Carpathian

Do tretice sa presunieme do trochu chladnejších morí – do Škandinávie. Škandinávia je z veľkej časti obklopená morom a preto sú ryby, morské plody a riasy prirodzenou súčasťou stravy Severanov. Ražný chlieb, plný živín a nízkym obsahom lepku je tiež jednou z najtypickejších zložiek tunajšieho jedálnička. Opražený ražný chlieb dodá drinku veľmi príjemnú chuť pripomínajúcu útulnú atmosféru domova. Sladkosť zabezpečí na severe často využívaný javorový sirup a riasy v kombinácii s citrónovými bitters dodajú kokteilu príjemnú sviežosť.

Ingrediencie:

60 ml Karpatského brandy Original infúzovaného opraženým ražným chlebom

10 ml javorového sirupu

2 streky barrel aged bitters

2 streky citrónových bitters

Príprava: vymiešame v miešacom pohári s ľadom 

Ozdoba: opražený ražný chlieb s riasovým šalátom

Pohár: whisky pohár

KBOriginal ROOIBOS ORANGE

Na záver sme si nechali domácu kvalitu. KBOriginal Rooibos orange je drink nenáročný na prípravu, o to viac však prekvapí svojou výnimočnou arómou a chuťou. Pri jeho zrode stoja barmani zo Slovenska, ktorí spojili karamelové tóny a sviežu hroznovú vôňu Karpatského brandy Original s neopakovateľnou chuťou čajov Rooibos orange. Tento druh čaju dodá drinku pomarančovú arómu a závan škorice. Na zvýraznenie letných tónov poslúži aj pomarančová šťava. Správne vychladený KBOriginal Rooibos orange vďaka svojej originalite a nápaditosti spríjemní všetky letné pohodové chvíle.  

Ingrediencie:

60 ml Karpatského brandy Original

100 ml čaju Rooibos orange

100 ml pomarančovej šťavy

Príprava: Vychladený čaj Rooibos orange zmiešame s pomarančovou šťavou a na záver pridáme Karpatské brandy Original

Ozdoba: Hoblinka z pomarančovej kôry

Pohár: Long glass

Viac na www.karpatskebrandy.sk

Share