KRÁSA

AKO SI UDRŽAŤ KRÁSNU POKOŽKU?

ako-si-udrzat-krasnu-pokozku

JE TU JAR A PRICHÁDZA LETO A MNOHÉ ŽENY SI BUDÚ CHCIEŤ UDRŽAŤ BRONZOVÝ ODTIEŇ ČO NAJDLHŠIE. ALE NAMIESTO POUŽÍVANIA SPRÁVNEJ KOZMETIKY SA MOŽNO ROZHODNÚ NAVŠTÍVIŤ SOLÁRIÁ V TÚŽBE UDRŽAŤ SI „ZDRAVÝ VZHĽAD“. NO UBEHNE PÁR MESIACOV A BLEDNÚCA POKOŽKA ODKRYJE PREDTÝM NEVIDITEĽNÉ „CHYBY KRÁSY“, KTORÉ VZNIKLI PRÁVE OPAĽOVANÍM. JE DÔLEŽITÉ VEDIEŤ, ŽE AJ POKOŽKA POTREBUJE ODPOČINOK. TAK ISTO JE NUTNÉ JU HYDRATOVAŤ, PRÍPADNE ODSTRÁNIŤ ODUMRETÉ ČIASTOČKY A ŠKVRNY.

Doprajme pleti raz týždenne jemný peeling a masku s vitamínmi, hydratujúcimi zložkami, môžeme použiť aj masku proti starnutiu, nech sme v akomkoľvek veku. Pleť dostáva permanentne zabrať. Nechcené vrásky sa začínajú tvoriť už okolo dvadsaťpäťky (pri častom opaľovaní aj skôr). Zameriavajme sa na starostlivosť o oči a pery, používajme výrobky špeciálne určené pre tieto oblasti. Ak nás trápia pigmentové škvrnky, vyskúšajme niektorý z bieliacich krémov. Počas jari a leta používajme rozjasňujúce druhy mejkapov, ktoré príliš nekryjú, ale dodávajú pleti rozžiarený a odpočinutý vzhľad.

Pre jemnú pokožku

Pokožku tela rozmaznávajme v sprche zvláčňujúcimi gélmi, raz týždenne môžeme použiť peeling. I naďalej ju ošetrujme poopaľovacími krémami, najlepšie s obsahom mliečnych bielkovín a olejov pre dokonalé zvlhčenie. Na záver použime rozjasňovací voňavý púder, prípadne krém s rozjasňujúcimi čiastočkami, ktorý nanášame na oblasť dekoltu, predlaktia a oblasť kľúčnych kostí.

Vlasy po letnom období

Starostlivosť o vlasy je často odstavená na druhú koľaj, a tak po dovolenke máme rozstrapkané konce vlasov, nepoddajnú a suchú hrivu. Preto je potrebné navštíviť kadernícky salón. Ošetrenie vlasov by malo zahŕňať zastrihnutie končekov a aplikovanie hydratačnej kúry.

Zničeným, krehkým a lámavým vlasom musíme dopriať kvalitnú starostlivosť, používať jeden, maximálne dva prípravky pre obnovenie štruktúry vlasu, najlepšie s obsahom silikónov. Aj v tomto prípade je menej občas viac. Prehnaná starostlivosť môže spôsobiť väčšie namáhanie vlasov.

Share