GASTRO, ZDRAVIE

PRÍRODNÉ AFRODIZIAKÁ DAROVANÉ PRÍRODOU

dary-prirody-prirodne-afrodiziaka

JE VIACERO PRÍRODNÝCH ZDROJOV, KTORÉ SÚ NIELEN ZDRAVÉ, ALE PODPORUJÚ AJ SEXUÁLNU TÚŽBU. MEDZI ZNÁME PRÍRODNÉ AFRODIZIAKÁ PATRÍ MAK, VINIČ, MANDRAGORA, DURMAN, ŽENŠEN, MORINGA A MNOHO INÝCH.

Z korenín a byliniek sa za prírodné afrodiziakum považuje rozmarín, mäta, šalvia, šafran, bazalka, aníz, muškátový oriešok, vanilka, čierne korenie, klinčeky, škorica, zázvor, moringa karibská, čili a mnoho iných. Čili sa kamaráti s mexickou, čínskou a indickou kuchyňou. Ochutiť ním môžete mäsko, guláše, polievky a množstvo cestovinových aj zeleninových jedál. Čili obsahuje kapsaicín, ktorý zahreje a podporí nielen trávenie, ale aj sexuálny apetít. Rovnako, ako zázvor, ktorý charakterizuje teplá, sladká aróma a štipľavá chuť. Zo zeleniny sa za prírodné afrodiziakum považuje chren, cesnak, horčica, petržlen a najmä zeler.

ŠPECIÁLNA MORINGA KARIBSKÁ

Medzi prírodnými afrodiziakmi hrá Moringa špeciálnu rolu, pretože koncentruje výnimočne veľa látok podporujúcich sexuálny apetít. Medzi moringami je najúčinnejšia moringa karibská. Zložením akoby bola vytvorená iba na to, aby nám prinášala chuť na lásku. Vyznačuje sa inhibíciou špecifického enzýmu (PDE-5), čo vedie k zvýšenému prekrveniu penisu, silnej a stabilnej erekcii. Koncentráciou vitamínu E, ktorý je označovaný za faktor plodnosti, podporuje činnosť pohlavných orgánov, tiež pozitívne pôsobí na potenciu a plodnosť. Absahuje aj mnoho ďalších unikátnych vlastností.

ZNÁME AJ MENEJ ZNÁME

Medzi prírodné afrodiziaká patrí aj zeler. Už Egyptskí faraóni ho poznali a aj využívali. Zvyšovanie sexuálneho apetítu pre mužov a ženy je však len jedna z mnohých vlastností, ktorou táto prospešná zelenina disponuje. Zeler je ideálnou zbraňou v boji proti nachladnutiu – jeho silice rozpúšťajú hlieny, dezinfikujú sliznice a likvidujú mikroorganizmy. Ak si doprajete čerstvú zelerovú šťavu, dodáte telu aj množstvo vitamínov, čím celkovo posilníte obranyschopnosť organizmu. Okrem vitamínov skupiny B, vitamínov C, A, K, E, draslíka, horčíka, chrómu, sodíka, vápnika, železa, zinku a jódu, zeler obsahuje aj éterické oleje, ktoré mu dodávajú nezameniteľnú arómu. Zeler pôsobí aj antibakteriálne, dezinfikuje tráviaci trakt a napomáha v likvidácii infekcií. Afrodiziakálne účinky petržlenu vraj ocenil už Karol Veľký, aj keď súčasníci plodine tieto účinky pripisujú len čiastočne. Petržlen má však vysoký obsah železa, ktorý zabraňuje anémii a vitamínu C, ktorý posilňuje imunitný systém. Petržlen tiež aktivuje tvorbu žalúdočných enzýmov a podporuje trávenie. Je bohatý na provitamín A, vápnik, draslík, fosfor, horčík, síru, kremeň a draslík. Je zásobárňou mangánu, ktorý je dôležitý pre zdravé kosti. Pomáha aj pri chorobách obličiek a močového mechúra. Je výborným prostriedkom na vnútorné prečistenie organizmu, aj pleti dodáva svieži vzhľad.

www.moringacaribbean.sk

prírodné afrodiziaká - zázvor
Share