Uncategorized

Pozorujte zvieratá a verte im

pozorujte-zvierata-a-verte-im

Sú veci medzi nebom a zemou ktorým ani veda dosiaľ stále nerozumie. Jednou z nich je aj schopnosť zvierat vnímať to, čo naše zmysly ani nezaznamenajú.

Určite ste sa už stretli s príbehom, kde hlavnú úlohu hral veštec-pes, ktorý bol už niekoľko hodín celý nesvoj. Sedel pri dverách a díval sa na „svojho“ človeka, potom vstal, podal labku a vyzeral, že sa každou sekundou rozhovorí. Alebo štekal, zdanlivo bez príčiny, behal sem a tam, snažil sa vyburcovať ľudí z ich pohodlia. Bohužiaľ, podobnému psiemu správaniu, neprikladá nikto príliš veľkú pozornosť, kým sa niečo neudeje. My, ľudia, totiž zvieraciu schopnosť predvídať zväčša nevnímame, nechápeme a len ťažko ju prijímame. 

Pes stojí pri vás

Počuje a cíti veci, ktoré sú za hranicami ľudského vnímania. Inak by predsa len ťažko mohol pes pomáhať mentálne postihnutým alebo slepým, liečiť osamelosť starých ľudí, či psychické bolesti svojich pánov. Japonskí Ainuovia napríklad veria v schopnosť psov  rozoznať prítomnosť duchov. Vy zrejme až tak ďaleko nepôjdete, ale to, že pes dokáže vycítiť veľký zvrat  v rodine svojich najbližších mu uprieť nemožno. Narodenie dieťaťa, smrť či inú prevratnú udalosť , ktorá sa týka ľudskej rodiny, zahlási minúty či hodiny dopredu. Treba len vnímať a venovať pozornosť jeho nezvyklému správaniu sa. Na Slovensku existuje skupina ľudí, ktorí majú psy natoľko radi, že vytvorili prvú kaviareň pre psov. Tam môžte so svojím miláčikom zájsť a určite budete vítaní. Kaviareň má v ponuke výber rôznych dobrôt, na ktorých si pochutíte vy aj váš štvornohý priateľ. Samozrejme, až to situácia dovolí. Do tej doby si váš psík môže pochutiť na pamlskách, ktoré si môžte zakúpiť v eshope mlsky.sk. Výrobky sú pripravené handmade bez konzervantov. Objednať sa dá dokonca aj torta pre psa. Výrobky sú navyše vyrábané z produktov slovenských famárov, čím sú podporovaní naši domáci producenti.

Poďme ale ďalej. Vedeli ste, že zázračné schopnosti majú aj ostatné zvieratá?

Kôň spozná dobrého človeka

Vraj dokáže porozumieť nadprirodzeným silám a ak pripustíme ich existenciu, aj Bohom. Na hony ďaleko cíti nebezpečenstvo a nikdy nás vďaka svojej vlastnej vôli neodnesie tam, kde nám niekto alebo niečo ublížilo. Pokiaľ sa ho snažíte k ceste donútiť, vyráža veľmi, veľmi neochotne. Citová väzba koňa k človeku  je však natoľko silná, že za neho bez problémov obetuje i život. 

Labuť prináša pokoj 

Vzbudzuje krásne pocity, romantiku, hádam i vášeň. Chvíľka s labuťou stačí, aby ste rozobrali všetko, čo vás trápi. Naraz začnete všetko vidieť inak – miernejšie, láskavejšie. Ako by ste prostredníctvom labute nazreli do duše iných. Labuť (tiež hus) v symbolike predstavuje dokonalú jednotu, „rovnováhu života“. Napokon, dokazuje to i fakt, že často zostáva so svojím jediným partnerom po celý život a po jeho smrti uhynie.

Bocian zaisťuje šťastie

Určite neveríte, že bocian nosí deti. Ale na to, že je zvestovateľom šťastia, by ste aspoň trochu veriť mohli. Každý, komu tieto veľké vtáky hniezdia za komínom, vám potvrdí, že v dome nemajú žiadne veľké problémy, nezhody a žije sa im celkom v pohode. Preto si ľudia „svojich“ bocianov hýčkajú, robia všetko preto, aby sa k nim o rok opäť vrátili.

www.hafpark.sk

Share