LIFESTYLE

Najväčšie chyby, ktorých sa dopúšťajú ženy po 40-ke

zivot-zeny-po-40tke

KEĎ SA POVIE ŽENA STREDNÉHO VEKU, NIE JE TO NIČ URÁŽLIVÉHO. ROZDIELY MEDZI JEDNOTLIVÝMI GENERÁCIAMI MODERNÝCH ŽIEN SA POSTUPNE STIERAJÚ A DNES UŽ ŠTYRIDSIATNIČKA, PÄŤDESIATNIČKA ČI ŠESŤDESIATNIČKA JE VO SVOJOM VEKU NERAZ SVIEŽEJŠIA A AKTÍVNEJŠIA, AKO JEJ MLADŠIE KOLEGYNE. JEDINOU CHYBOU NA „KRÁSE VEKU” SA MÔŽE STAŤ TO, ŽE NIEKTORÉ DÁMY ODMIETAJÚ ALEBO NEVEDIA STARNÚŤ. PRITOM  SPRÁVNYM PRÍSTUPOM MÔŽE BYŤ ŽENA ATRAKTÍVNA A PRÍŤAŽLIVÁ V KAŽDOM VEKU.

Každé obdobie života má svoje čaro, ženy ho ale musia vedieť správne využiť. Ak odmietnu starnúť  a striktne sa držia napríklad aj v päťdesiatke módneho štýlu, ktorý preferovali v dvadsiatich či tridsiatich, je to rozhodne na škodu. Svet okolo nás sa mení každým dňom, nie je teda nič zlé, keď sa aj ženy budú meniť spolu s pribúdajúcimi rokmi. Server Health.com zostavil prehľad prehreškov, ktorých sa ženy po štyridsiatke najčastejšie dopúšťajú.

Cvičiť, cvičiť, cvičiť

Ak máte nutkanie prestať s pravidelným cvičením, len ho pekne odožeňte. Aj napriek pribúdajúcim zdravotným problémom spojených s vekom (boľavé kolená, chrbát a.i.) je cvičenie to najlepšie, čo pre seba môžete urobiť. Nemusíte  behať maratón, stačí, keď budete cvičiť jogu alebo plávať. Na škodu nie sú ani svižné kondičné prechádzky. Odmenou vám bude skvelá kondícia, navyše budete mať dobrý základ do boja so srdcovými ochoreniami alebo demenciou v neskoršom veku.

Nevhodný mejkap

Mejkap je pre mnohé ženy nepostrádateľnou každodennou súčasťou. Držať sa ale rovnakej značky či odtieňov v dvadsiatke, aj v päťdesiatke, je veľkou chybou, ktorej sa „žiaľ“ veľa žien často dopúšťa. Čo si mohli dovoliť na strednej škole – tmavší odtieň podkladového mejkapu, výraznejšie líčenie – s pribúdajúcimi rokmi spôsobuje opačný efekt. Nie je teda na škodu vyberať z viacerých značiek, zvoliť jemnejšie líčenie, menej krikľavé odtiene, a to ako u očných tieňov, tak i v prípade rúžu.

make up

Pravidelný spánok

Pravidelný spánok je potrebný v každom veku, s pribúdajúcimi rokmi to ale platí dvojnásobne. Nemusíte ísť do postele každý večer presne v stanovenú minútu, ale rozhodne majte na pamäti, že dlhodobé ponocovania už neostanú bez následkov, ako  to bolo napríklad v dvadsiatke. Nehľadiac na to, že sa to dozaista prejaví aj na kvalite a vzhľade pleti.

Nedostatočná starostlivosť o chrup

Zdravý chrup je neoddeliteľnou súčasťou pohodového a spokojného života. Že si zuby pravidelne čistíte? To je chvályhodné, ale chodíte aj na pravidelné kontroly k zubnému lekárovi a na dentálnu hygienu? Ak nie, rozhodne si to zaraďte do svojho programu. S postupom času sa totiž, či chceme alebo nie, môže viac objavovať napríklad nepekné žltnutie zubov alebo ochorenia ďasien. Problémy s ďasnami s postupujúcim vekom navyše predstavujú oveľa väčšie riziko pre vznik srdcových komplikácií.

Senior woman in headphones sitting on fitness ball and exercising in the living room at home

Vlasy

Rovnaký účes po celý život, prečo nie? Nikde nie je síce napísané, že sa musíte s príchodom štyridsiatky či päťdesiatky ostrihať nakrátko alebo radikálne zmeniť štýl účesu, pretože to k veku jednoducho patrí, ale uvedomte si, že hoci sú napríklad dlhé vlasy krásne aj v štyridsiatke či päťdesiatke, rozhodne už nie sú také odolné a pružné a určite udržanie účesu z nich vyžaduje viac času a špeciálnej starostlivosti. Skúste teda zvoliť vhodný kompromis, rozhodne sa nebojte aj nových farieb, hlavne, ak už máte výraznejšie šediny.

Share