KRÁSA

Vlasy sú najväčšou ozdobou ženy

vlasy-su-najvacsou-ozdobou-zeny

VLASY PATRIA K TAJNÝM ZBRANIAM ŽIEN. KAŽDÁ JU NOSÍME SO SEBOU, ALE NIEKEDY S ŇOU NEVIEME NARÁBAŤ. POZRIEME SA DO ZRKADLA A VIDÍME MASTNÉ MOTÚZIKU ALEBO SUCHÚ SLAMU. ČO ĎALEJ? PRI DNEŠNEJ PONUKE  VLASOVÝCH PRÍPRAVKOV UŽ NAOZAJ NIE JE PROBLÉM, ABY SA AJ Z TENŠÍCH ČI RIEDKYCH VLASOV VYKÚZLIL BOHATÝ ÚČES, PÔSOBIACI DOJMOM ZDRAVÝCH, LESKLÝCH A PESTOVANÝCH VLASOV – SYMBOL ŽENSKEJ  KRÁSY. 

Aby sme docielili trvalú kvalitu vlasov a predišli nadmernému padaniu, ktoré spôsobuje ich krehkosť a lámavosť, musíme sa o ne pravidelne starať. Naše vlasy môžu zachrániť regeneračné vlasové séra, ktoré vlas obalia a nedovolia, aby sa len tak ľahko zlomil. Je pružnejší a pevnejší. Zachránia ich aj iné prípravky, zábaly či pravidelná hydratácia.

Prečo vlasy vypadávajú?

Je celkom bežné, že v priebehu dňa vypadne 50 až 100 vlasov. Ak nachádzame v hrebeni alebo na kefe väčší počet vlasov, hľadajme príčinu inde. Možno aj v zdravotných ťažkostiach. Je dokázané, že vypadávanie vlasov ovplyvňuje napríklad nadmerný stres, nedostatok minerálov alebo životné prostredie. Počet vypadnutých vlasov závisí aj od spôsobu starostlivosti o ne. Suché a poškodené vlasy sú na vypadávanie náchylnejšie. Preto sa kladie zvýšená pozornosť na ich regeneráciu, hydratáciu a ľahké rozčesávanie. Vlasy môže poškodiť aj príliš časté umývanie, lakovanie, gélovanie, farbenie a fénovanie. Pri vlasoch tiež platí, že najlepšia je zlatá, stredná cesta. Teda v ničom nepreháňať.

Ako zistíme, že sú vlasy poškodené?

Aby sme čo najskôr zistili, že s našimi vlasmi sa deje niečo zlé, otestujme si ich. Stačí vhodiť pár vlasov do pohára s olejom a vodou. Obsah zľahka premiešame. Ak vlasy vyplávajú na hladinu, sú zdravé. Ak klesli na dno, sú poškodené. Nasiakli vodou cez poškodené miesta, oťaželi a išli ku dnu. Na zdravé vlasy stačí jediný pohľad. Sú hladké, lesklé a odráža sa od nich svetlo.

Beautiful sensuality teen girl with long straight hair isolated on white background
Share